VIJESTI

Špica rada

29.07.2020.

Posjetite nas u našem uredu i saznajte sve što Vam je potrebno za zaposlenje

Projekt špica rada kontinuirano provodi svoje aktivnosti u području zaposlenja te tako bilježi zapažene rezultate u svome djelovanju. Stručno savjetovanje korisnika te pomoć pri njihovom zaposlenju i dalje su glavne aktivnosti naših ureda u Bjelovaru i Daruvaru. Mnogobrojni zadovoljni korisni tako su postali mjerilo našeg uspješnog rada i kvalitete.

09.07.2020.

Unatoč epidemiološkim mjerama, ured Špice rada i dalje okuplja korisnike

Premda nam se životni stil uvelike izmijenio pod mnogobrojnim epidemiološkim mjerama, naše projektne aktivnosti nastavljaju istim tempom. Vrata našeg ureda su i dalje širom otvorena što koriste i naši mnogobrojni korisnici.  Aktivnosti vezane za savjetovanje u pronalaženju posla tako su neizostavan dio svakodnevne rutine.

Ukoliko želite saznati više informacija o našim aktivnostima,

kontaktirajte nas na: 043 246 259 (Bjelovar) ili 043 636 230 (Daruvar)

 

ili putem mail-a: E-mail: spicaradabj@gmail.com  ili spicaradada@gmail.com


Izradu ove Internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

COVID -19

 

Upute i mjere za sprečavanje COVID-19

 

Poštovani korisnici naših ureda u Bjelovaru i Daruvaru, obavještavamo Vas da je prilikom dolaska u naše urede obavezno se pridržavati navedenih uputa iz priloženog plakata.

Molimo vas da se prije dolaska obavezno najavite i dogovorite svoj dolazak, a sve što je moguće odraditi putemtelefona ili maila molimo da iskoristite kako bi se što je moguće više smanjio osobni kontakt klijenata i djelatnika ureda.

Telefon u:

Bjelovaru- 043 246 259

Daruvaru- 043 636 230

E-mail: spicaradabj@gmail.com  ili spicaradada@gmail.com

Hvala na razumijevanju

 

 

 

Sretan Uskrs

Svim našim korisnicima, suradnicima, djelatnicima, svim građanima, a posebno nezaposlenima, djelatnici Bjelovarskog centra za razvoj civilnoga društvažele miran i blagoslovljen Uskrs.

Završile radionice Razvoj poduzetničkih vještina u Bjelovaru i Daruvaru

Na radionicama pod nazivom Razvoj poduzetničkih vještina, koje su održane od 14.10. do 18.10 u Daruvaru, te od 21.10. do 25.10 u Bjelovaru, okupilo se 15 polaznika. Vrlo zanimljiva edukacija odvijala se pod vodstvom stručnih suradnika iz Regionalne razvojne agencije BBŽ. Korisnici su dobili pregršt važnih informacija o pokretanju i otvaranju vlastitog posla. Zainteresirani su razrađivali poslovne ideje za koje su pripremali i poslovne planove. Kao i svaka radionica ili predavanje u režiji Bjelovarskog centra

za razvoj civilnoga društva, tako je i ova bila interaktivna na način da su korisnici u svakom trenutku mogli postavljati pitanja i komemtirati sve ono što ih je zanimalo vezano za temu zapošljavanja ili pokretanja vlastitog posla. Svi korisnici nakon radionice pohvalili su istu i komentirali kako im

prikazano bude od velike koristi u daljnjem radu, što predavačima kao i nama kao organizatoru pričinja veliko zadovoljstvo.

Savjetovanja i pomoć u našim klubovima za zapošljavanje

Posjetite jedan od naših Klubova za zapošljavanje u Bjelovaru (ul. Vladimira Nazora 22) ili u Daruvaru (ul. Stjepana Radića 7) u radno vrijeme od 8.00 do 14.00 sati svakog radnog dana kako bi vam naši zaposlenici pomogli u pokretanju vašeg novog posla. Otvaranju obrta ili poduzeća. Savjetovali Vas pri izradi poslovnog plana ili predložili neku od mjera za poticanje samozapošljavanja.

Svi savjeti i pomoć klijentima su besplatni, to jest sufinancira ih EU iz Europskog socijalnog fonda.

Dovoljno je nazvati jedan od naših ureda u Bjelovaru (043 246 259) ili u Daruvaru (043 636 230) kako bi dogovorili termin za savjetovanje i pomoć.

 

Početak radionice Razvoj poduzetničkih vještina Daruvar – Bjelovar

Prva na rasporedu je petodnevna radionica u Daruvaru, koja počinje 14.10.2019. i trajat će svaki dan do 18.10.2019.

Iste će se održavati u maloj gradskoj dvorani u ulici dr. Franje Tuđmana 7 na prvom katu (pored Radio Daruvara) od 10.00 do 13.00 sati.

Sljedeći tjedan, točnije od 21.10.2019. do 25.10.2019. ista radionica održat će se u Bjelovaru u prostorijama Bjelovarskog centra za razvoj civilnoga društva u ulici Vladimira Nazora 22, također u trajanju od 10.00 do 13.00 sati svakog dana.

Radionicu će voditi viši savjetnici Regionalne razvojne agencije BBŽ.

Sudjelovanje na radionici je besplatno za sve polaznike kao i radni materijali koji su sufinancirani iz Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Radionica je namijenjena nezaposlenima, ali su dobrodošli svi koji žele više saznati o pokretanju i vođenju poduzetništva.

prijaviti se možete na telefone: 043 246 259 (Bjelovar) ili 043 636 230 (Daruvar)

 

Prijavite se na petodnevnu radionicu pod nazivom: “Razvoj poduzetničkih vještina”

Ako vas zanima poduzetništvo, želite graditi vlastiti poslovni busines ili samo želite znati nešto više o tome kako osnovati, pokrenuti i voditi obrt ili poduzeće, prijavite se na radionicu koju će u Bjelovaru ili Daruvaru za vas voditi stručni djelatnici Regionalne razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije. Za sve informacije nazovite jedan od naših ureda ili nam pošaljite upit mailom.

Radionica samoprocjene, poboljšanje vještina za pronalaženje posla i predstavljanje kroz životopis i molbu koje provodi HZZ PU Bjelovar

U Bjelovaru, Daruvaru, Garešnici, Čazmi i Grubišnom polju Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Bjelovar, kao partner na projektu Špica rada provodi edukativne radionice za sve nezaposlene kako bi im olakšali pristup na tržište rada i osposobili ih za lakše pronalaženje zaposlenja kao i prijavu na slobodna radna mjesta. Svakog tjedna u gradovima BBŽ organiziraju se predavanja za nezaposlene. U koliko vas zanima kako lakše do posla slobodno nam se javite i usmjerit ćemo vas na prvu najbližu radionicu.

18.07.2019. USPJEŠNO ZAVRŠENO OSPOSOBLJAVANJE ZA DADILJE

I posljednje u nizu predviđenih osposobljavanja u EU projektu Špica rada je iza nas. Svih pet polaznica uspješno je 09.07.  završilo i položilo osposobljavanje za dadilje. Kako i priliči, u prostorijama BCRCD-a smo im pripremili svečanu podjelu i malu zakusku. Zahvaljujemo svima koji su pohađali ovo osposobljavanje, djelatnicima Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar, predavačima, svim partnerima i suradnicima na projektu, kao i EU koja je omogućila i sufinancirala cijeli projekt. Našim polaznicama želimo da što prije pronađu zaposlenje.

 

09.05.2019.

SVI POLAZNICI USPJEŠNO POLOŽILI OSPOSOBLJAVANJE ZA SAMOSTALNE KNJIGOVOĐE

Danas je bio posljednji dan osposobljavanja za samostalnog knjigovođu kojega je provodilo Pučko otvoreno učilište Bjelovar, a u sklopu projekta Špica rada. Osposobljavanje kao i sav materijal plaćen je iz projekta koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Kako su svi polaznici uspješno položili završni ispit nakon predavanja polaznici su se družili i zabavili uz kolače i sok. Još nam samo predstoji uručenje potvrda o osposobljavanju.

 

 

 

 

26.03.2019.

ZAPOČELAO OSPOSOBLJAVANJE ZA DADILJE

U Pučkom otvorenom učilištu danas 26.03. započelo je osposobljavanje za dadilje u sklopu projekta Špica rada. Kao i za ostala ponuđena osposobljavanja koja su do sada provedena ili traju, tako je i za ovo bilo veliki interes polaznika. Projektom je predviđeno osposobljavanje za 5 dugotrajno nezaposlenih osoba koje su danas sjele u klupe Učilišta i započele svoje osposobljavanje. Poželimo im sreću i dobru prolaznost.

 

 

 

 

04.02.2019.

PRIJAVE ZA EDUKACIJU: RAZVOJ PODUZETNIČKIH VJEŠTINA Bjelovar- Daruvar


Sudionici radionice će na praktičan i zanimljiv način učiti i razvijati vještine koje doprinose pozitivnoj radnoj klimi, motivaciji, poboljšanju prodaje proizvoda i usluga poboljšanju pregovaranja, delegiranja i organiziranja, komunikaciji, te izradi poslovnog plana i poduzetničkih kompetencija.
Radionica je namijenjena nezaposlenim osobama, ali i svim zainteresiranima.
Iste će se održavati po 5 dana u Bjelovaru i Daruvaru.
Informacije i prijave na 043/246 259 ili na bcrcd1@gmail.com

 

 

 

 

31.01.2019.

Završni ispit teorijskog dijela osposobljavanja za njegovateljice

 

Sve polaznice danas su uspješno položile teorijski dio osposobljavanja za njegovateljice, i to sa odličnim ili vrlo dobrim uspjehom. Preostaje još dva mjeseca prakse. Čestitke na položenom ispitu i sretno u nastavku obuke.

19.12.2018.

Osposobljavanje za samostalnog knjigovođu

 

Prvi dan osposobljavanja za samostalnog knjigovođu. Dvanaest dugotrajno nezaposlenih polaznica i polaznika sa područja Bjelovarsko bilogorske županije prijavilo se i započelo osposobljavanje. Sretno im.

 

10.11.2018.

Započele prijave za osposobljavanje za samostalnog knjigovođu

 

Danas smo započeli sa zaprimanjem prijava dugotrajno nezaposlenih osoba sa područja BBŽ za osposobljavanje za samostalnog knjigovođu kojega će od idućeg mjeseca provoditi Pučko otvoreno učilište u Bjelovaru. Predviđeno trajanje ovog osposobljavanja je 152 sata, a polaznicima koji uspješno završe osposobljavanje, isto će se upisati u E radnu knjižicu. Prijaviti se možete u našem uredu u Bjelovaru, ili na 043/246 259 ili spicaradabj@gmail.com ili u uredu u Daruvaru, ili na 043/636 230 ili spicaradada@gmail.com Planirani broj polaznika je 10.

 

27.10.2018.

Promotivni štand u Čazmi

 

U subotu smo posjetili grad Čazmu i proveli ugodno prijepodne u druženju s građanima Čazme, promovirajući aktivnosti Kluba i razmjenjujući iskustva s posjetiteljima štanda.

Zahvaljujemo se svima koji su odvojili vrijeme da zastanu, upoznaju nas i podjele s nama svoje ideje i razmišljanja!

 

03.10.2018.

Gostovanje na 6. Salonu inovacija

 

U srijedu 03.10.2018. imali smo zadovoljstvo gostovati na 6. Salonu inovacija Bjelovar 2018., održanom u Hotelu Central u organizaciji Županijske komore Bjelovar.

U društvu brojnih izlagača iz Hrvatske i inozemstva proveli smo ugodan dan u druženju s posjetiteljima Salona, promovirali aktivnosti Udruge i Klubova za zapošljavanje, te sklopili nova poznanstva i dobili ideje za nove poslovne pothvate.

Zahvaljujemo se svima koji su posjetili naš štand i iskazali interes za suradnju!

02.10.2018.

Započeo program osposobljavanja za njegovatelje

 

Krenulo je! Započeo je prvi od tri programa osposobljavanja predviđenih EU

projektom “Špica rada”.

Izvoditelj programa osposobljavanja za njegovatelje je Pučko otvoreno učilište iz Bjelovara, a održava se u Daruvaru. Troškovi programa za 10 polaznika, odnosno polaznica, osigurani su projektom.

Program predviđa 500 sati nastave koja se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, trajat će 3 mjesec, a po završetku, polaznicima se izdaje uvjerenje o završenom programu osposobljavanja za poslove njegovatelja koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Sretno cure!

 

28.-29.09.2018.

Održan promotivni štand povodom Dana grada Bjelovara

 

 

Povodom Dana grada Bjelovara, u petak i subotu 28. i 29. rujna, zainteresirani sugrađani, kao i posjetitelji našeg lijepog Bjelovara, imali su priliku, u centralnom gradskom parku,

posjetiti promotivni štand BCRCD-a.

Tom prilikom podijelili smo je velik broj promotivnih materijala i kontakata klubova za zapošljavanje, te vodili puno zanimljivih razgovora s posjetiteljima našeg štanda.

Zahvaljujemo se svima koji su nam se pridružili i pružili nam podršku za nastavak rada!

 

 

 

07-09.09.2018.

Gostovanje na Stočarskom i gospodarskom sajmu u Gudovcu

 

 

Protekli vikend BCRCD je gostovao na Stočarskom i gospodarskom sajmu u Gudovcu. Na promotivnom štandu, predstavljene su aktivnosti koje se provode u sklopu EU projekta “Špica rada”, te su zainteresiranim posjetiteljima podijeljeni promotivni materijali, kao i kontakti klubova za zapošljavanje.

Zahvaljujemo se svima koji su nas posjetili!

 

 

 

 

04.09.2018.

Održana početna konferencija Projekta i otvorenje Kluba za zapošljavanje u Bjelovaru

 

 

U utorak 04.09.2018. održana je početna konferencija EU Projekta “Špica rada”, te je svečano otvoren Klub za zapošljavanje u Bjelovaru. Klub se nalazi na adresi Vladimira Nazora 22 u Bjelovaru, a za korisnike je otvoren svaki radni dan od 8 do 16 sati.

Klub će pružati podršku, te usluge informiranja i savjetovanja nezaposlenim osobama i time povećati mogućnosti njihovog zaposlenja i daljnjeg usavršavanja, kao i osigurati povezivanje nezaposlenih osoba s tržištem rada.

U Klubu savjete i podršku također mogu dobiti i svi koji žele promijeniti zaposlenje, poslodavci koji traže djelatnike, ali i svi oni koji žele pokrenuti posao.

Prostor Kluba na raspolaganju je i svima koji traže mjesto za održavanje edukacija i radionica za najviše 25 osoba.

14.08.2018.

Predstavljanje projekta i klubova za zapošljavanje u Bjelovaru

 

Danas smo u Bjelovaru predstavljali EU projekt “Špica rada”. Na promotivnom štandu, na gradskom šetalištu, posjetitelji su imali priliku upoznati se s aktivnostima koje se provode u sklopu projekta, upoznati voditelje klubova za zapošljavanje, te postaviti pitanja vezana uz rad klubova. Podijeljeni su promotivni materijali te prikupljeni kontakti osoba zainteresiranih za ponudu klubova.

Zahvaljujemo se svima na posjeti i podršci!

02.08.2018.

Otvoren Klub za zapošljavanje u Daruvaru

 

U četvrtak, službeno je otvoren prvi od dva klubova za zapošljavanje predviđenih EU projektom “Špica rada”. Klub se nalazi na adresi Stjepana Radića 7 u Daruvaru, i za potrebe korisnika otvoren je svaki radni dan od 7 do 15 sati.

Klub će pružati podršku, te usluge informiranja i savjetovanja nezaposlenim osobama i time povećati mogućnosti njihovog zaposlenja i daljnjeg usavršavanja, kao i osigurati povezivanje nezaposlenih osoba s tržištem rada.

U Klubu savjete i podršku također mogu dobiti i svi koji žele promijeniti zaposlenje, poslodavci koji traže djelatnike, ali i svi oni koji žele pokrenuti posao.

Prostor Kluba na raspolaganju je i svima koji traže mjesto za održavanje edukacija i radionica za najviše 6 osoba.

14.05.2018.

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za EU projekt “Špica rada”

Dodjela ugovora za projekt

 

Potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, u sklopu poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, službeno je započela provedba EU projekta “Špica rada”.

Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva projekt će provoditi u razdoblju od 14.05.2018. do 13.11.2020. godine. Vrijednost projekta je 978.039,92 kn, a intenzitet potpore iznosi 978.039,92 kn. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta potaknuti je zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, kroz jačanje njihovih kapaciteta u skladu s potrebama tržišta rada, usvajanjem novih znanja i vještina putem programa osposobljavanja, kao i različitih radionica, edukacija te motivacijskih radionica.

Pozivamo vas da pratite novosti i daljnje aktivnosti koje će se provoditi kroz projekt.